06 53797476

Wij gebruiken cookies

Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

Blotevoetenpad Gaasterland

Blotevoetenpad Gaasterland

WORD ÉÉN MET DE NATUUR!

Ontdek en beleef de rijke geschiedenis van dit unieke kustlandschap en volg het eeuwenoude spoor van haar bezoekers en bewoners, zowel mens als dier. Op je blote voeten ga je onder meer over stenen, grind, schelpen, dennenappels, door modder, sloten, over boomstammen en lang gras. Ook is er onderweg gelegenheid om bomen te knuffelen.

Na een avontuurlijke wateroversteek trek je jezelf met een vlot naar de overkant. Daar loop je over de basaltdijk het IJsselmeer in voor een korte wandeling door dit Natura 2000 gebied. Liever geen natte voeten? Volg dan de ‘droge voeten’ route.

Blotevoetenpad Gaasterland heeft vanaf 2023 de keuze uit een droge of natte voeten route en twee afstanden: 1,5 en 2 kilometer. De tijdsduur is gemiddeld ongeveer een uur. Uiteraard is dit afhankelijk van je looptempo. Het pad hanteert dezelfde openingstijden als haar buren Sybrandy’s Speelpark, van 10.00 tot 17.00 uur. De laatste inloop is om 16.00 uur. De actuele openingsdata staan op www.sybrandys.nl

Groepen kunnen op afspraak ook op andere data.

De toegangsprijs is € 4,50 per persoon. Betalen kan bij de kassa. Deze is bij dezelfde ingang als Sybrandy’s Speelpark. Je hoeft niet reserveren. Er is altijd plek. Kinderen t/m 2 jaar zijn gratis. Kinderen onder de 12 jaar mogen alleen naar binnen onder begeleiding van een volwassene. Parkeren is gratis.

Bezoekers van Sybrandy’s Speelpark krijgen € 1,00 korting en andersom geldt dit ook.

Er zijn ook combideals mogelijk met De Hege Gerzen.

Voor scholen hebben we speciale tarieven.

Blotevoetenpad Gaasterland is ook te boeken als familiedag, kinderfeestje, teamuitje en/of vrijgezellenfeest. Eventueel met arrangementen. Bijvoorbeeld met koffie en gebak of een BBQ.