06 53797476

Wij gebruiken cookies

Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

Reddingsactie Sybrandy’s

Reddingsactie Sybrandy’s

GAASTERLAND EN SPEELTUINEN

Sinds de jaren twintig van de vorige eeuw waren er in Gaasterland al speeltuinen. In Rijs had zowel Hotel Rijsterbosch als Hotel Jans een speeltuin. Eigenaar Gerardus Jans voegde deze twee later samen achter Hotel Jans. Later had ook Hotel Gaasterland een kleine speeltuin.

FUGELTJESPARK 

In 1964 opende boerenzoon Rients Sybrandy aan de Jan Schotanuswei in Oudemirdum Sybrandy’s Vogelpark. Het park werd een begrip in de regio en kreeg landelijke bekendheid als het goedkoopste park van Nederland. Vijf jaar geleden besloten de huidige eigenaren, Simon en Rienk Sybrandy, het kleinschalige park te verkopen. Dit is ze niet gelukt. Dit betekent dat het park eind augustus 2019 na 55 jaar definitief haar deuren heeft gesloten.

 

ZAAK VAN (GAASTER)LANDSBELANG

De sluiting betekent een einde aan een periode van bijna honderd jaar speeltuinen in Gaasterland. Dit mag niet gebeuren. Sluiting is een enorm verlies voor de regio. Er gaan negentien parttime arbeidsplaatsen verloren. Voor veel scholieren is werken bij Sybrandy’s hun eerste vakantiebaantje. Scholen zullen minder of zelfs helemaal niet meer naar Gaasterland komen op kamp of met schoolreisje wanneer Sybrandy’s verdwijnt. Veel gezinnen die het niet al te breed hebben komen juist naar Gaasterland op vakantie, zodat ze hun kinderen op een betaalbaar dagje pretpark kunnen trakteren. Het is immers het goedkoopste park van Nederland. Daarmee wordt het ook een zaak van landsbelang!

 

 

 

REDDINGSACTIE

Er is nog een laatste kans om het park te redden voor een nieuwe generatie. Als betrokken recreatieondernemer in de regio heb ik me het lot van de dreigende sluiting aangetrokken. Dit heeft mij gebracht tot een reddingsplan. Allereerst heb ik gekeken naar de mogelijkheden om het op de huidige locatie te redden, dit is niet haalbaar. Dit heeft mij gebracht tot het volgende reddingsplan: alle attracties worden nog voor de onlineveiling opgekocht en verplaatst naar een stuk grond dat hoort bij het dagrecreatieterrein van De Hege Gerzen in Oudemirdum. Op deze grond wordt al tien jaar door groepen sport en spel bedreven op luchtkussens. Dit spel zal nu moeten wijken om plaats te maken voor Sybrandy’s Speelpark. Daarnaast zal een ander deel op het terrein worden ingericht als natuurpark. Beide delen zullen d.m.v. een soort van blotenvoetenpad met elkaar worden verbonden. De kinderen komen zo op jonge leeftijd in aanraking met de natuurwaarden van het gebied. Op termijn zal de naam worden: Sybrandy’s Speel en Natuurpark. Bij de reddingsactie is uw hulp hard nodig.

CLUB VAN 500

Steun de reddingsactie door u aan te melden voor de Club van 500. Met een toezegging van € 500,00 komt uw naam en/of logo op een groot bord in het park waarop u of uw bedrijf wordt genoemd als ‘Redder van Sybrandy’s’. U krijgt ook nog eens vijf toegangskaarten (op naam) voor het leven en twintig dagkaartjes (vrij op naam) voor Sybrandy Speelpark in 2020 op de nieuwe locatie. Deze kunt u bijvoorbeeld uitdelen aan relaties, werknemers of vrienden.

Er is ook een mogelijkheid om € 100,00 toe te zeggen of een veelvoud daarvan. Daar tegenover staat naamsvermelding op het ‘Reddersbord’ in het park, een toegangskaart voor het leven (op naam) en vier dagkaartjes voor 2020 (vrij op naam). In beide gevallen wordt u genoemd op de website. Uiteraard is er ook een mogelijkheid om anoniem het reddingsplan te steunen.  Aanmelden als ‘Redder van Sybrandy’s kan via info@hegegerzen.nl

Alvast hartelijk dank voor uw steun. Samen kunnen we het park behouden voor Gaasterland. Sybrandy’s sluit dus niet, maar verhuist! Redders van Sybrandy’s krijgen ook een uitnodiging voor de feestelijke opening in 2020 en een boek dat verschijnt in 2025 over 100 jaar speeltuinen in Gaasterland.

Download de plattegrond

pdfresizer.com-pdf-resize